Nyhed

Undersøgelse af førstegangsforældres trivsel er netop afsluttet

"Er forældreskabet let at håndtere? Lever jeg op til mine egne forventninger til, hvordan jeg vil være forælder? Gør forældrerollen mig anspændt og urolig?" - Dette er et par af de mange spørgsmål, som over 2300 nybagte forældre har svaret på i første del af Forstå din baby projektets store, landsdækkende spørgeskemaundersøgelse, der netop er afsluttet.
Eva

I Forstå din baby projektet er vi i gang med at "tage temparaturen" på førstegangsforældre i Danmark. Vi har netop afsluttet første runde af en stor spørgeskemaundersøgelse, som har til formål at undersøge, hvordan det førstegangsforældre i Danmark oplever overgangen til forældreskabet. Vi har fra maj 2019 til september 2020 fulgt over 700 fædre og 1600 mødre i løbet af deres barns første leveår. Vi har undersøgt, I hvor høj grad de føler sig kompetente i rollen som mor eller far, i hvor høj grad de føler sig i stand til at forstå deres babys signaler, tanker og følelser, og hvor stressede de føler sig med det nye store ansvar det er, at blive forælder. 

Vi takker alle jer mødre og fædre, som har givet lidt af jeres tid og svaret på vores spørgeskemaer. Jeres bidrag er meget værdifuldt! Med en bedre viden om, hvordan førstegangsforældre har det, og hvad de føler, at de klarer godt og mindre godt, får vi et overblik, som kan kvalificere og målrette den støtte og vejledning, som tilbydes nybagte mødre og fædre i Danmark. 

Næste skridt i Forstå din baby-projektet er, i samarbejde med sundhedsplejersker i 10 kommuner, at afprøve et ny-udviklet samtaleredskab med fokus på barnets sociale og følelsesmæssige signaler og behov. I forbindelse med afprøvningen af denne indsats påbegyndes endnu en stor spørgeskemaundersøgelse, hvor vi igen stiller skarpt på førstegangsforældres trivsel samt oplevelse af kompetence og stress i forældrerollen. 

Dette projekt er støttet af


Nordea fonden - logo hvid