Nyhed

Forstå din baby-projektets undersøgelse af førstegangsforældres trivsel udvides

Med Forstå din baby-projektet skaber vi for første gang overblik over, hvordan førstegangsforældre i Danmark trives i løbet af deres barns første leveår. Hvordan oplever førstegangsforældre i Danmark overgangen til forældreskabet? Hvad føler de, de klarer godt og mindre godt?

Oversigt over kommuner som deltager i spørgeskemaundersøgelsen

For at få et solidt og repræsentativt fundament for denne undersøgelse, inviterer vi et bredt udsnit af forældre i Danmark til at deltage i undersøgelsen. Derfor vil alle førstegangsforældre i en række større kommuner modtage en invitation til projektet i deres e-boks, når deres barn er ca. 6 uger gammelt. Se hvilke kommuner på billedet til højre.

Alle forældre, som deltager, bidrager med vigtig viden om overgangen til forældreskabet, som er vigtig i forhold til at kunne tilbyde den rigtige støtte til førstegangsforældre. Med forældrerollen følger et nyt ansvar, mange nye udfordringer, glæder og frustrationer og alle forældre kan fra tid til anden have brug støtte i denne overgang.

Mange forældre kan blive i tvivl om, hvordan de bedst muligt støtter deres barns udvikling og om de er gode nok til at opfylde barnets behov. Måske oplever man frustrationer over ikke at forstå, hvad det er ens barn har brug for og man tænker: ”Gør jeg det godt nok?”, ”Gør jeg det rigtige?”, ”Hvad er det, mit barn prøver at fortælle mig?”.

Det andet formål med Forstå din baby-projektet er netop at udvikle en indsats, som kan hjælpe nye forældre med at finde svar på nogle af de spørgsmål, der kan opstå, når man står med en baby i sine arme. Dette gøres igennem et tæt samarbejde mellem sundhedsplejersker og forskere fra Center for Tidlig Indsats og Familieforskning ved Institut for Psykologi på Københavns Universitet. Indledningsvist udvikles og afprøves indsatsen i samarbejde med 10 danske kommuner.

Dette projekt er støttet af


Nordea fonden - logo hvid